top of page

Familieopstellingen en de bron van succes in het leven

Het werk van Bert Hellinger zit vol verrassingen. Je denkt dat je een beetje de wereld begrijpt rond een bepaald thema en dan heeft Bert altijd wel een seminar met een paar leuke opstellingen die de wereld op z’n kop zetten.


Neem nou het thema ‘werk en succes’. Je zou toch denken dat dit nou typisch iets van de mannenwereld is. Vaders die traditioneel aan het werk zijn en zorgen voor het geld in de huishoud pot. En bijvoorbeeld heel veel bedrijfstakken die gedomineerd worden door mannen.


Het blijkt dat als we naar de verborgen dynamiek van familiesystemen kijken dat de waarheid toch iets anders in elkaar zit. Kort door de bocht heb je misschien wel eens gehoord dat ‘achter elke sterke man een sterke vrouw staat’. Dit principe heeft meerdere dimensies en die zijn prachtig te zien in een opstelling.


Voor degene die geen ervaring heeft met familie-opstellingen: met behulp van representanten van je familieleden wordt de dynamiek van jouw familiesysteem zichtbaar. Deze dynamiek heeft grote invloed op het wel-en-wee in jouw leven. Vaak is het mogelijk om met deze methode oplossingen te vinden voor problemen.


Als je meer wilt weten over de relatie tussen je familiesysteem en succes in het leven meld je dan aan voor een workshop.


149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page