top of page
Adelaar rechts.jpg

Van vaste patronen naar vrijheid

Ontdek je persoonlijkheid, ontwikkel je kwaliteiten
en leef je essentie

In deze introductie workshop ontdek je de kwaliteiten, talenten en valkuilen van jouw persoonlijkheid. We gebruiken de theorie van Wilhelm Reich en onderscheiden daarbij vijf basis typen: de Creatieveling, de Genieter, de Vertrouweling, de Krijger en de Koning(in). Iedereen heeft één of meer van deze typen in zich.

De persoonlijkheden hebben een ontstaansgeschiedenis in de vroege jeugd. Naast talenten en valkuilen hebben ze meestal een bepaald taalgebruik en gedragspatronen. Verder zijn ze, vanwege de talenten, regelmatig actief in bepaalde beroepen en sectoren. Tenslotte is de persoonlijkheid vaak te herkennen aan lichaamsbouw en lichaamshouding. 
 

Normaal gezegd leven we onbewust deze gedragspatronen uit. Door bewust te worden van de vaste patronen van je persoonlijkheid ontstaat de vrijheid en ruimte om de gedragspatronen al-dan-niet in te zetten. Tegelijkertijd komt stap-voor-stap je essentie of het ware zelf aan de oppervlakte.

Bij de eerste stap onderzoeken we welke persoonlijkheid die het meest zichtbaar is bij jou. Meestal hebben we mix van persoonlijkheden en is er één dominant. Door het behandelen van de theorie en het doen van oefeningen, maken we een eerste ‘diagnose’ en ontdek je jouw primaire persoonlijkheid.
 

Bij de tweede stap gaan we op een dieper niveau kennis maken met je persoonlijkheid. We onderzoeken wat je lichaam je te vertellen heeft. Die doen we met oefeningen die je de theorie laten ervaren, lichaamswerk, adem sessies en innerlijk kind werk. We werken in een bedding van dans en meditatie.

In de laatste stap groeit het bewustzijn van jouw vaste patronen en ontstaat ruimte voor het maken van een keus: blijf je doen wat je altijd al deed, of kies je voor nieuwe mogelijkheden? In deze ruimte ontstaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de kwaliteiten en talenten, behorende bij jouw unieke persoonlijkheid eigenschappen. 
 

bottom of page