top of page

zo 03 sep

|

Life Force Fitness Instituut

Meditatie dag 3 september

Verander je leven in een paradijs

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Meditatie dag  3 september
Meditatie dag  3 september

Tijd en locatie

03 sep 2023, 10:00 – 16:00

Life Force Fitness Instituut, Zielhorsterweg 73, 3813 ZX Amersfoort, Nederland

Over het evenement

Op deze meditatie dag doen we verschillende meditaties op een speelse en ontspannen wijze. Het gaat niet zozeer om de techniek maar meer om de ervaring van Zijn in het hier-en-nu. Van meditatie meesters en uit ervaring weten we dat leven in het hier-en-nu, een paradijselijke ervaring kan zijn.

In ons taalgebruik kennen we het verleden en de toekomst. En daar zijn we in onze gedachten ook veel mee bezig. Maar eigenlijk bestaan het verleden en de toekomst niet echt: het verleden is voorbij en de toekomst is er nog niet. Alleen het nu, dit moment  bestaat.

Meditatie kan een oefening zijn, zoals we dat doen op deze dag, maar ook een way of living. De uitdaging is om de meditatie in het dagelijks leven te integreren. Door de meditatie oefeningen wordt het steeds makkelijker om het hier-en-nu te leven. Met een beetje discipline kun je dagelijks ter ondersteuning wat tijd vrij te maken voor een (korte) meditatie.

Het principe van meditatie is eenvoudig: ontspannen, simpelweg zijn. Maar in de praktijk blijkt dat niet zo makkelijk. We hebben een continue stroom van gedachten en een moment vinden om te zitten en de ogen te sluiten valt niet altijd mee. En als je niet oppast wordt het saai en droog.

Om die reden houden we het op de meditatie dag luchtig en speels. Natuurlijk zijn er ‘echte’ stilte perioden. Verder worden de meditaties gecombineerd met onder andere yoga, dans en een methode uit de familie opstellingen. Dus niet alleen stil zitten, maar ook tussendoor actief bewegen.

Begeleiding

De meditatie dag wordt geleid door Mark Gankema. Mark heeft meer dan 20 jaar ervaring met meditatie en diverse meditaties geleid in het Osho UTA Institut in Keulen.

Praktisch

Datum:  3 september 2023

Tijd:  10.00 – 16.00

Locatie:  Life Force Fitness Instituut, Zielhorsterweg 73, 3813 ZX Amersfoort

Prijs:  45 euro, inclusief koffie en thee. Exclusief lunch, neem alsjeblieft je eigen lunch mee.

Aanmelden

Meld je aan via:

https://hipsy.nl/event/21600-meditatie-dag-verander-je-leven-in-een-paradijs-3-sept

Deel dit evenement

bottom of page